Actualitat >

Notícies

Participem en el XVIII Congrés Nacional de l'Associació Espanyola per a l'estudi de la Menopausa

El director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), José Augusto García Navarro, va participar el passat dimecres en el XVIII Congrés Nacional de l'Associació Espanyola per a l'estudi de la Menopausa, celebrat a Barcelona entre el 8 i el 10 de maig amb l'objectiu d'actualitzar el coneixement sobre aquesta matèria i fer-ne una posterior aplicació clínica.

El Dr. García Navarro, també president de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG), va participar el passat 8 de maig amb una conferència magistral sobre 'Envelliment Saludable', on va parlar de l'envelliment de la societat com a un dels principals motors de canvi i dels reptes i oportunitats que aquesta situació presenta.

En la seva ponència, va assenyalar que l'envelliment és un procés que es veu afectat, des de la gestació, la infància i l'adolescència, per factors com els comportaments saludables (una bona dieta, exercici físic, etc.), la situació socioeconòmica, la soledat, l'entorn, etc. Per altra banda, va subratllar la importància que els professionals de la salut ampliïn la mirada i canviïn la visió sobre l'envelliment, identifiquin la soledat no desitjada i introdueixin el concepte de pobresa en els identificadors de risc, entre altres accions.

L'Associació Espanyola per a l'estudi de la Menopausa és una organització de professionals sense ànim de lucre destinada a l'estudi de la salut de la dona durant la peri i la postmenopausa. En l'actualitat, està formada per gairebé 800 professionals de diferents especialitats, com la ginecologia, la reumatologia, la infermeria i la nutrició, entre d'altres.