Actualitat >

Notícies

Les nostres prioritats per a la nova legislatura, a Diario Médico

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha parlat amb el mitjà especialitzat Diario Médico sobre quins són els aspectes de l'àmbit sanitari que caldrà abordar de manera prioritària amb el nou Govern de la Generalitat de Catalunya que es formi després de les eleccions del 12 de maig.

Per una banda, destaca la necessitat que el pressupost s'apropi cada cop més a la despesa necessària en salut i que s'abordi, amb la resta de l'Estat, com fer front a la despesa prevista de farmàcia garantint que els nous tractaments arribin a tots els ciutadans sense dilacions.

L'article de la periodista Carmen Fernández també recull la necessitat d'analitzar les inequitats territorials i que, a l'hora de corregir-les, es tinguin en compte els municipis, perquè "des de la proximitat es detecten millor els problemes i es poden trobar solucions adaptades a les necessitats".

Des del CSC, també s'assenyala la importància d'iniciar i acabar el desplegament de l'atenció sanitària i social integrada, que s'analitzin i s'abordin les causes de la desmotivació professional i que s'aposti per les noves tecnologies, especialment les que estan relacionades amb la intel·ligència artificial.

L'article complet de Diario Médico es pot consultar aquí.

Enllaços relacionats