Actualitat >

Notícies

Participem en l'elaboració del Programa d'Accés de la Innovació al Sistema de Salut de Catalunya

Com a membre de la Subcomissió d'Adopció de la Innovació al Sistema de Salut del Departament de Salut, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat activament en l'elaboració del Programa d'Accés de la Innovació al Sistema de Salut de Catalunya (PASS), que va ser presentat el passat dijous en el marc del Health Revolution Congress, a Barcelona. Liderat pel Biocat i desenvolupat amb la col·laboració d'AQuAS i el Servei Català de la Salut, l'objectiu d'aquest programa és agilitzar i facilitar l'accés d'innovació i teconologia al sistema sanitari català.

El PASS permet identificar, prioritzar i acompanyar la innovació de valor i prioritària per al sistema de salut. Per fer-ho, consta de tres serveis. D'una banda, al navegador d'instruments i programes es poden trobar iniciatives, programes d'incubació, eines per validar la proposta i suport per superar els requisits reguladors, entre d'altres. Un altre dels serveis del PASS és la plataforma d'innovació, que aglutina de manera ordenada la innovació més preparada per ser avaluada i accedir al sistema. Finalment, la unitat d'acompanyament és un servei d'assessorament liderat pel Biocat amb la col·laboració d'AQuAS i el CatSalut.

El projecte del PASS s'ha treballat des de la Subcomissió d'Adopció de la Innovació al Sistema de Salut,  un equip transversal i multidisciplinari que reuneix els principals agents de l'ecosistema que cobreixen totes les fases de la innovació, entre els quals es troba el CSC. Liderada per Biocat, aquesta subcomissió forma part de la la Comissió Departamental d'Innovació i Transformació del Sistema de Salut, constituïda l'octubre de 2022.