Actualitat >

Notícies

Abordem què pot aportar la metodologia 'Agile' a les organitzacions en l'última sessió Creatalent de CAPSS

Més de 70 persones van assistir el passat divendres a la sessió inaugural del cicle Creatalent d'enguany, celebrada a la seu del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). La jornada, organitzada des de la patronal CAPSS, va tractar sobre 'Què pot aportar l'agilitat a les nostres organitzacions'.

En la sessió, van participar Víctor Fairén i Pilar Balcells, socis fundadors d'SmartWay; Maribel Álvarez, experta en gestió de persones i transformació cultural; Carmen Andreu, coordinadora de Recerca i Innovació de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà; Clara Pladevall, cap Oficina Tècnica del Consorci Hospitalari de Vic; Marc Sales, director i consultor d'Essentia Health Management, i Edu Soler, responsable d'Innovació de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT).

La primera ponència de la sessió va ser la de Víctor Fairén, qui va presentar 'De què parlem quan parlem d'Agile?'. En la seva intervenció, va explicar el concepte 'business agility': "És la capacitat d'una organització d'adaptar-se a l'entorn per respondre a les necessitats de manera ràpida i efectiva amb l'objectiu de sobreviure". Seguidament, Pilar Balcells i Maribel Álvarez van explicar experiències d'implantació de models Agile.

Després del descans, es van presentar exemples d'implantació d'aquest model en les organitzacions Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT).

En primer lloc, Carmen Andreu, de SSIBE, va presentar 'L'Espai Pro-beta, un laboratori de transformació amb estructura Agile'. Seguidament, Clara Pladevall i Marc Sales van parlar d'estratègia organitzativa i millora de processos al CHV. Finalment, Edu Soler, de l'I3PT, va presentar 'Metodologies àgils per a la gestió de projectes d'innovació per centres sanitaris. Exemple Parc Taulí amb mètode BIODESIGN i mètode CIMIT Boston'.

CreaTalent és un espai per a l'intercanvi de coneixement de les entitats associades en l'àmbit de la gestió de persones i està coordinat per Mònica Buqueras, cap de Desenvolupament i Gestió del Talent de l'Hospital de Granollers; Johanna Cáceres, directora de talent i comunicació del Consorci Sanitari del Maresme, i Pilar Rol, directora executiva de CAPSS. El vídeo de la sessió es pot recuperar en aquest enllaç.

Enllaços relacionats