Actualitat >

Notícies

La col·laboració entre atenció primària i hospitalària a l'era digital, en la Sessió Tècnica de demà

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) acollirà demà, de 14 a 16 h, una nova Sessió Tècnica sota el títol 'La millora de la col·laboració entre atenció primària i hospitalària a l'era digital: avenços i reptes'.

Les interconsultes virtuals són una eina de comunicació cada vegada més utilitzada pels seus beneficis potencials per a la coordinació entre nivells i l'accés als especialistes hospitalaris, evitant desplaçaments innecessaris dels pacients als serveis. La seva implementació, malgrat això, genera alguns reptes per a la gestió dels serveis i no està exempta de riscos per a la qualitat de l'atenció.

Joan-Manuel Perez-Castejón, adjunt de la direcció Assistencial i cap d'estudis de la Unitat Docent a Badalona Serveis Assistencials, moderarà la jornada, que tindrà lloc en castellà i comptarà amb la participació d'Ingrid Vargas, investigadora del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del CSC; Elvira Sánchez, tècnica en avaluació a Serveis de Salut Integrats Baix Empordà; Amparo Navasquillo, directora d'Organització i Estratègia de l'Institut Català de la Salut, i Mikel Ogueta, subdirector de Qualitat del Servicio Vasco de Salud (Osakidetza).

En la seva intervenció, Ingrid Vargas presentarà La utilització de les interconsultes virtuals al context internacional i nacional: beneficis i riscos. Seguidament, es presentaran diferents experiències d'implementació de les interconsultes virtuals. Elvira Sánchez i Amparo Navasquillo parlaran del Sistema de Salut de Catalunya i Mikel Ogueta explicarà el funcionament al Servei de Salut Basc.

El formulari d'inscripció per assistir a aquesta jornada de forma presencial està disponible aquí. Per seguir la sessió online, cal registrar-s'hi aquí.