Actualitat >

Notícies

El CSC, a la 2a Jornada CoMBxCLIMA del Col·legi de Metges de Barcelona

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va intervenir ahir en la 2a Jornada CoMBxCLIMA, una sessió participativa sobre l'impacte del sector sanitari en la crisi climàtica organitzada pel grup d'Acció Climàtica i Salut Planetària del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB).

La responsable de l'Àrea de Sostenibilitat del CSC, Marta Moles, va ser una de les expertes convidades a la taula sobre acció climàtica, estratègies de mitigació o adaptació al canvi climàtic a centres sanitaris. En aquesta taula, moderada per Elvira Bisbe, metgessa anestesiòloga del Parc de Salut Mar i vicepresidenta del CoMB, també van participar Jordi Pujades, responsable de Medi Ambient de l'ICS i de l'equip que impulsa ICS Verds; Natàlia Allué, metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i directora assistencial de la Fundació Sanitària Mollet, i Esteban Montero, executiu de comptes a GSK.

A la jornada, també es va celebrar la taula 'Professionals sanitaris com a agents de canvi en la salut planetària' i els assistents van poder seguir diferents conferències, com 'El marc de la salut planetària i l'impacte ambiental del sector sanitari', del Dr. Josep Maria Antó, metge especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i investigador sènior a ISGlobal; 'Salut planetària: que podem fer des del sector sanitari?', de la Dra. Olena Zotova, metgessa, professional de Salut Pública Global, especialista en clima i salut; i 'L'impacte de la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic a la salut mental', del Dr. Joaquim Raduà, metge especialista en Psiquiatria i investigador expert en salut mental i neuroimatge a IDIBAPS.

En la línia d'avaluar l'impacte dels centres sanitaris en la crisi climàtica, el CSC va elaborar l'estudi La sostenibilitat ambiental en el sector salut i social, que, amb una àmplia participació d'entitats associades, fa una fotografia sobre l'estat actual de la sostenibilitat ambiental a les organitzacions i recull les iniciatives en matèria de sostenibilitat que porten a terme els centres que hi han participat.