Actualitat >

Notícies

Participem en diferents actes en l'àmbit de la innovació farmacèutica

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat recentment en tres esdeveniments relacionats amb l'àmbit de la innovació farmacèutica. D'una banda, el seu director, Toni Gilabert, va moderar una taula de debat sobre les perspectives de futur per als farmacèutics d'atenció primària al 27è Congrés de la Sociedad Española de Farmacéuticos de Atención Primaria (SEFAP), que es va dur a terme Girona entre el 29 i el 31 de maig. En aquesta taula es va parlar de com el sistema sanitari, mitjançant el paper del farmacèutic, pot contribuir a millorar la salut global (#onehealth) i en aquest sentit es van assenyalar mesures com ara fomentar la telefarmàcia, potenciar els punts de reciclatge, evitar i reduir les caducitats, evitar els excedents de medicació no consumida, adequar les presentacions i els envasos, usar propel·lents no contaminants o evitar els desplaçaments als pacients.

D'altra banda, Gilabert també va prendre part a la Jornada sobre Humanització vs Tecnologia de la FARUPEIB -una associació que promou la investigació en la farmacoteràpia per contribuir a prevenir i tractar la malaltia de manera específica al pacient ambulatori en tractament, amb medicaments de dispensació hospitalària-, celebrada a Menorca entre el 30 de maig i l'1 de juny, on va integrar el tribunal de la iniciativa innovadora (FHarmaton). S'hi van plantejar quatre reptes de millora assistencial en farmàcia hospitalària i dels quatre projectes presentats es van seleccionar dos guanyadors atenent els paràmetres d'originalitat, rellevància clínica, pertinència per resoldre el repte, impacte en salut i eficiència i la seva viabilitat i aplicabilitat.

Finalment, el director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC també ha intervingut aquest dimarts al migdia al VI Fòrum de Comissions de Farmàcia i Terapèutica, organitzat per la Fundación para la Investigación en Salud (FUINSA) a Madrid. En concret, ha participat en una taula rodona sobre propostes innovadores per al seguiment i l'avaluació de resultats en salut.