Actualitat >

Notícies

Analitzem l'actualització de l'informe sobre necessitats de metges especialistes a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha presentat una revisió de l'últim informe sobre oferta i demanda de metges especialistes 2021-2035, que es va publicar al gener de 2022 amb informació referida a 2021. Aquesta actualització incorpora canvis rellevants en la informació de base per al model en aquests dos anys (2021 a 2023).

En primer lloc, l'actualització recull noves xifres d'ocupació pública de metges en l'SNS fins al 28 de febrer de 2023, una vegada acabada la situació de pandèmia i després de l'estabilització de les plantilles sanitàries reforçades per a afrontar-la.

En segon lloc, l'INE ha fet una revisió a l'alça de les projeccions de població de 2020. En tercer lloc, per primera vegada s'incorpora informació sobre l'ocupació mèdica en el sector privat. En quart lloc, la posada en marxa del Registre Estatal de Professionals Sanitaris que està permetent, a poc a poc, comptar amb una altra font d'informació amb la qual disposar del volum d'actius en el sector públic i privat.

Finalment, l'increment del nombre de places de formació. Aquesta qüestió és una altra de les raons importants per a dur a terme l'actualització de l'estudi, per a conèixer fins a quin punt aquesta dinàmica generalitzada de creixement, desigual en magnitud entre les especialitats, afectarà les previsions de l'oferta de metges especialistes a mitjà termini.

L'informe està disponible en aquest enllaç.