Últims dies per presentar experiències al II Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària
Ja s'han obert les inscripcions per al II Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària, que se celebrarà a Sitges els dies 21 i 22 de novembre. Organitzat per la Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) i amb la col·laboració del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), vol esdevenir un punt de referència en aquest àmbit amb una mirada transversal i la participació de professionals de tots els àmbits de la gestió i els nivells assistencials.
Les inscripcions, que es podran fer al web del congrés fins al 10 de novembre, preveuen una quota reduïda a la qual es pot optar fins al 25 de setembre, tant per als socis com per als qui no ho siguin.
Sis eixos temàtics
Enguany, el congrés s'estructurarà en sis eixos temàtics: la longitudinalitat, l'atenció primària i la continuïtat assistencial; l'avaluació sanitària basada en valor; el lideratge de persones i el compromís professional; la digitalització de les organitzacions i la intel·ligència artificial al servei de la gestió; la renovació tecnològica i la sostenibilitat mediambiental, i la governança del sistema i de les organitzacions sanitàries. Aquests seran els continguts sobre els quals giraran les taules de debat i la presentació d'experiències, amb la novetat d'uns simpòsiums satèl·lit organitzats per diversos col·laboradors. Tots aquests actes comptaran amb una àmplia representació d'entitats associades al CSC.
Fins al 16 de juliol hi ha temps per presentar a la plataforma del web una experiència vinculada a algun dels eixos temàtics. Un comitè avaluador en seleccionarà sis per ser presentades a la taula d'experiències i la guanyadora rebrà 1.000 euros.
El CSC va col·laborar i participar activament en la primera edició del congrés el novembre de 2022, que va aplegar més de 850 persones també a Sitges. El director general, José Augusto García Navarro, va intervenir en una taula sobre avaluació i contractació de serveis basats en el valor de la salut, en una edició inaugural marcada per la gestió sanitària a Catalunya en l'etapa postcovid.
Toni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, forma part del Comitè Científic d'una trobada biennal que enguany es dirigeix a un públic més ampli, que inclou directius, comandaments assistencials, professionals clínics interessats en el món de la gestió, gestors dels àmbits de la recerca i del coneixement, gestors i planificadors de serveis de l'Administració i gestors de la indústria farmacèutica i tecnològica.