Actualitat >

Notícies

El CSC, en una jornada sobre sostenibilitat en l’àmbit de la farmàcia

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar ahir en la XXIX Jornada anual de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica, que va tenir lloc a la seu de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, a Barcelona.

Sota el lema 'La millor fórmula de futur: una farmàcia sostenible avui', l'acte va tractar sobre els diferents reptes del sistema de salut respecte a la sostenibilitat i el canvi climàtic i va aprofundir en l'impacte dels medicaments en la sostenibilitat i en els principals reptes que es plantegen respecte a la transformació verda del sistema sanitari.

Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, va moderar la taula "desenvolupament sostenible de medicaments", on diferents laboratoris farmacèutics van explicar les seves iniciatives, projectes i compromisos respecte a sostenibilitat ambiental.

En aquest sentit, es van exposar iniciatives com la millora en l'ús de l'aigua i l'energia, l'anàlisi de declaració ambiental de producte, l'ecodisseny i els projectes de col·laboració amb institucions com "Sanidad por el clima", entre altres.