Actualitat >

Notícies

Presentem el CIAM al 3r Simpòsium d’Intel·ligència Artificial en Salut del Parc Taulí

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar, la passada setmana, en el 3r Simpòsium d'Intel·ligència Artificial en Salut del Parc Taulí (THAIS), organitzat per la Unitat Mixta del grup de Nefrologia Clínica, Intervencionista i Computacional (CICN) de l'Institut d'Investigació i Innovació del Parc Taulí (I3PT) i l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Enric Lizano, de les Àrees de Farmàcia i del Medicament i d'Innovació i Partenariat del CSC, va presentar el Centre d'Intel·ligència Artificial del Medicament (CIAM), una iniciativa liderada i coordinada des del CSC amb TicSalut i AQuAS i promoguda pel CatSalut i el Departament de Salut, que té l'objectiu de posar a disposició del SISCAT eines de gestió basades en la intel·ligència artificial (IA) per a la millora de l'ús racional dels medicaments (URM) i l'eficiència en la utilització dels recursos públics.

El coordinador de l'oficina tècnica de suport al CIAM va explicar la creació, l'estructuració i el funcionament d'aquesta plataforma virtual, que no té cap estructura física més enllà del treball en xarxa de diferents professionals i organitzacions. Actualment, ja s'han identificat dos reptes en el marc del CIAM i s'han obert consultes al mercat per trobar solucions basades en intel·ligència artificial: l'any passat, es va obrir una consulta per trobar solucions per proporcionar informació sobre els medicaments a la ciutadania i, el passat mes d'abril, es va obrir una segona consulta per trobar solucions per a la prevenció de problemes de salut relacionats amb els medicaments.

La finalitat del THAIS és donar una àmplia cobertura al camp de la Intel·ligència Artificial (IA) en Salut des d'una perspectiva orientada als professionals de l'entorn sanitari. Entre els passats 11 i 12 de juny, hi van participar professionals clínics, enginyers, especialistes en tecnologia sanitària, ètica i legal, gestors d'entitats públiques i privades i experts en economia.