Actualitat >

Notícies

Organitzem un taller sobre la incorporació de la intel·ligència artificial en el camp de l'oncologia

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha acollit, aquest divendres, un taller sobre la incorporació de la intel·ligència artificial en el camp de l'oncologia, en el qual s'han explorat casos pràctics i iniciatives d'arreu del món amb l'objectiu de poder identificar quines solucions es poden integrar en l'entorn de Catalunya.

El taller ha estat impartit per Enric Lizano, coordinador de l'oficina tècnica de suport al CIAM, i Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci.

El CSC busca revisar quines eines s'estan utilitzant actualment en aquest àmbit i identificar possibles noves solucions davant els reptes de futur, amb l'objectiu de contribuir en l'anàlisi i la reflexió sobre la incorporació de la intel·ligència artificial en el camp de l'oncologia.

Per aquest motiu, el Consorci vol impulsar un document de consens sobre els reptes i oportunitats de la incorporació de la IA en oncologia, identificant les barreres, les limitacions i les actuacions clau per accelerar la seva integració en el sistema sanitari, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients i la millora assistencial. Per impulsar aquest projecte, el CSC ha signat un conveni de col·laboració amb l'empresa Daichii Sankyo.