Actualitat >

Notícies

Participem en l’ECPD International Summer Schoolmanagement of Healthcare Institutions, a Montenegro

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat aquesta setmana en la XXIX edició de l'ECPD International Summer Schoolmanagement of Healthcare Institutions, a Budva (Montenegro). L'esdeveniment, organitzat pel European Center for Peace and Development (ECPD) de la Universitat de la Pau de les Nacions Unides, s'ha centrat enguany en la gestió professional com a clau per a la sostenibilitat de l'assistència sanitària.

El director d'Innovació i Partenariat del CSC, Antoni Gilabert, ha intervingut a l'acte amb la ponència Innovation as a lever for the sustainability of the health system. Durant la seva intervenció ha afirmat que "els principals reptes del sistema sanitari només poden ser abordats amb transformacions importants on la innovació sigui la palanca del canvi". Entre aquests reptes, Gilabert ha assenyalat la pressió financera, els canvis demogràfics, l'adopció de les noves tecnologies, la manca de professionals o l'impacte ambiental. "El sistema sanitari és un client de la innovació, però també n'és un important productor", ha dit.

Així mateix, Gilabert ha exposat als gestors dels principals països dels Balcans (Croàcia, Eslovènia, Montenegro, Sèrbia i Macedònia) alguns dels projectes d'innovació que es coordinen des del CSC com a resposta als actuals reptes del sistema sanitari. 

La participació del CSC en aquest curs de gestió de l'ECPD s'emmarca en el conveni de col·laboració entre les dues entitats. Entre altres activitats, l'acord ha permès organitzar el I Fòrum de Salut i Benestar Social, que va tenir lloc el 2019, amb l'objectiu de compartir coneixements sobre polítiques de salut i sobre gestió sanitària.