Actualitat >

Notícies

Participem en un taller de la SSPCiB sobre implementació de polítiques de salut pública

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar ahir en el taller 'Polítiques salubristes interdepartamentals: l'exemple de la implementació dels ODS a Catalunya', emmarcat dins el cicle de formacions de la Societat de Salut Pública (SSPCiB) de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears i celebrat en la seu d'aquest organisme.

L'objectiu del taller, que es va dividir en una primera part teòrica i en una segona part més pràctica, va ser que els assistents aprenguessin les bases del treball interdepartamental destinat a l'aplicació de polítiques de salut pública, seguint d'exemple la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En la seva ponència, la responsable de Sostenibilitat del CSC, Marta Moles, va presentar la Guia de Sostenibilitat per al sector Salut i Social del Consorci, una eina de suport per a l'aplicació dels ODS en aquest àmbit.

També hi van participar com a docents Arnau Queralt, director de l'equip tècnic del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, qui va aportar la teoria sobre els ODS, i la gerent del Dipsalut Silvia Oliveras, qui va parlar de la incorporació dels ODS als plans locals de salut.

El programa formatiu d'enguany de la SSPCiB inclou dos tallers teoricopràctics més, que tindran lloc al novembre i al gener, i un curs de 15 hores lectives que tindrà lloc al setembre.