Actualitat >

Notícies

Participem en la constitució de la Societat Longeva Catalunya Sud

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar, el passat dijous, en l'acte de constitució del grup promotor de la Societat Longeva Catalunya Sud, una iniciativa que té l'objectiu d'abordar els reptes que planteja l'augment de l'esperança de vida de la població, que farà que, l'any 2050, una de cada tres persones tingui més de 65 anys.

El director general del CSC i president de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología, José Augusto García Navarro, va fer la ponència inicial de l'acte, que va comptar amb la presència de Francesc Patricio, cap de l'Oficina de la Gent Gran Activa del Departament de Drets Socials; Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; Josep Pallarès, rector de la URV; Mario Basora, president de la Cambra de Comerç de Reus; Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona; Francesc Faiges, president de la Cambra de Comerç de Tortosa; Carles Solé, secretari general de la Cambra de Comerç de Valls; Francesc Riba, vicepresident de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia, i Josep Abelló, president de l'associació SèniorLab.

En la seva ponència, el Dr. García Navarro va parlar dels reptes que suposa aquesta longevitat, com la necessitat d'una transformació profunda del sistema de cures i altres aspectes rellevants relacionats amb la salut i el benestar, alguns dels quals abasten tot el cicle vital. Per la seva part, Patricio va incidir en la necessitat que el Govern desenvolupi polítiques públiques coordinades i interdepertamentals.

Llauradó va parlar de la necessitat de posar en valor la gent gran i fugir de l'edatisme, Pallarès va assenyalar la interdisciplinarietat del coneixement com a aspecte clau i els representants de les cambres de Comerç van explicar l'impacte de la societat longeva sobre les empreses i la importància de l'economia silver, el conjunt de productes i serveis destinats a satisfer les necessitats de les persones majors de 50 anys.

Finalment, Riba va remarcar l'impacte que l'increment de la longevitat té sobre el sistema de salut i Abelló va assenyalar la necessitat que la societat longeva esdevingui una prioritat en les agendes polítuqes, econòmiques i socials.