Actualitat >

Notícies

Organitzem una jornada sobre els Codis de Conducta per al tractament de dades personals en l'àmbit sanitari i social

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) acollirà, el 7 d'octubre, una jornada sobre els Codis de Conducta per al tractament de dades personals en l'àmbit sanitari i social, elaborats pel Consorci i aprovats per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT). 

El president del CSC, Josep Mayoral, donarà la benvinguda a la sessió, en la qual participaran Meritxell Borràs, directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades; Marc Sabaté, director de l'àrea de Protecció de Dades i Compliance del CSC; Roc Mas, delegat de Protecció de Dades del Parc de Salut Mar i del Laboratori de Referència de Catalunya, i Roger Civit, director de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. Podeu consultar el programa aquí.

En la seva presentació, Borràs parlarà de la importància que tenen els codis de conducta dins les entitats i del paper que va tenir l'APDCAT com a entitat que va aprovar el Codi de Conducta per al tractament de dades personals en l'àmbit sanitari, el 2021, i el Codi de Conducta per al tractament de dades personals en l'àmbit sanitari, un any més tard.

Per la seva part, Sabaté explicarà què és un codi de conducta, quins avantatges i garanties aporta a les entitats adherides i com adherir-s'hi. A més, presentarà els Codis de Conducta dels àmbits sanitari i social.

Seguidament, Mas exposarà un exemple d'aplicació del codi de conducta de l'àmbit sanitari en una entitat i explicarà alguns casos d'ús i quins avantatges ha pogut apreciar pel fet de ser una entitat adherida a aquests codis. Finalment, Civit parlarà d'un projecte d'interoperabilitat que es vol impulsar des de la taula del Tercer Sector Social, conjuntament amb altres entitats, que pot ser un cas d'ús pel que fa al codi de conducta de l'àmbit social. 

L'adhesió a aquests codis dona la seguretat a l'entitat adherida d'estar complint amb la normativa en protecció de dades, ja que han estat aprovats per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), organisme competent i amb capacitat sancionadora per al sector públic a Catalunya. Ambdós Codis són pioners i innovadors en els seus corresponents sectors, aportant criteris de ponderació dels drets de les persones interessades i recollint el coneixement que l'Àrea de Protecció de Dades del CSC acumula, tant pel que fa a la normativa aplicable com de les necessitats d'aquests sectors d'activitat. 

Les inscripcions per assistir a la jornada de forma presencial estan disponibles en aquest enllaç. El formulari assistir-hi de forma online ja està tancat.

Enllaços relacionats