Actualitat >

Notícies

Ens adherim al WeMind Cluster per treballar conjuntament en la promoció de l’autonomia personal

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) s'ha incorporat al WeMind Cluster, un centre d'innovació per a la millora de l'autonomia de les persones i referent internacional en el desenvolupament d'iniciatives col·laboratives per treballar aquesta autonomia en el camp de la salut mental, l'envelliment i les neurociències. 

El clúster està format per més de 90 entitats, entre les quals universitats, centres de recerca, així com empreses tecnològiques, farmacèutiques i de serveis. També en formen part ajuntaments i proveïdors de serveis sanitaris i socials del sistema públic, bona part dels quals són associats al CSC. L'objectiu és millorar la competitivitat, la innovació, la transferència del coneixement i la col·laboració per donar suport integral biopsicosocial a les persones.  

En aquest sentit, el CSC busca, amb la seva adhesió, contribuir en les transformacions necessàries i en l'adopció de la innovació en l'àmbit de la salut mental i l'atenció social, promovent la col·laboració entre els agents del sector i donant suport al disseny de solucions que responguin als reptes més urgents en aquests àmbits.  

El president del CSC, Josep Mayoral, assenyala que l'autonomia personal és un factor essencial en la salut física i emocional de les persones. "Uns dels principals reptes de la nostra societat és l'envelliment saludable d'una població cada vegada més longeva i, per afrontar-lo, és imprescindible el treball en xarxa de tots els agents  del territori", assegura.  

Per altra banda, Marta S. Bret, clúster manager, assegura que  l'entrada del CSC suposa un pas clau: "Ens permetrà continuar expandint la nostra xarxa d'innovació i excel·lència, aportant el coneixement i experiència acumulada pel Consorci als projectes que desenvolupem dins de l'ecosistema WeMind".