Actualitat >

Notícies

Més de 150 projectes es presenten als premis CSC Impulsa

Els Premis CSC Impulsa, que van tancar el període de presentació de candidatures el passat 30 de setembre, han rebut 157 projectes entre les vuit categories disponibles. Aquests guardons busquen detectar, reconèixer i impulsar projectes innovadors d'aquestes entitats i, per fer-ho, els guanyadors (un per categoria) rebran una aportació de 20.000 euros per al desenvolupament del projecte i acompanyament per part de l'Oficina Tècnica de Projectes d'Innovació del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC).

Les candidatures hauran s'enquadren en alguna de les vuit categories següents: Malalties de la retina; Càncer i urologia; Càncer de pulmó; Abordatge de l'obesitat; Intel·ligència artificial en salut; Intel·ligència artificial en l'àmbit social; Lupus, asma i malalties eosinofíliques; a més de la categoria general per a projectes que descriuen solucions o processos innovadors que no apliquen a les categories esmentades, però que també són d'interès en l'àmbit sanitari o social i donen resposta a necessitats no cobertes.

De cada categoria hi haurà, com a mínim, dos finalistes, que es coneixeran durant una cerimònia que tindrà lloc el 28 de novembre al CosmoCaixa. En aquest acte, s'anunciaran els finalistes de cada categoria i es projectaran els vídeos corresponents, que els participants hauran d'haver enviat abans del 31 d'octubre. A continuació, els membres del jurat i del públic votaran per escollir el guanyador.

En l'edició d'enguany dels Premis CSC Impulsa, els ajuts a la innovació compten amb el suport de la Fundació TicSalut i Social, i amb la col·laboració de Bayer, Johnson&Johnson i Novo Nordisk i GSK en diferents categories. Concretament, les categories Intel·ligència artificial en salut i Intel·ligència artificial en l'àmbit social compten amb el suport de Fundació TicSalut i Social; Malalties de la retina i Càncer i urologia, amb la col·laboració de Bayer; Càncer de pulmó, de Johnson&Johnson; Abordatge de l'obesitat, de NovoNordisk i Lupus, asma i malalties eosinofíliques, de GSK.

Els guanyadors de la primera edició

En la primera edició dels CSC Impulsa es va celebrar l'octubre de 2022 al mateix recinte del CosmoCaixa. Els projectes guanyadors van ser 'La prevenció dels trastorns musculoesquelètics en personal sanitari mitjançant l'ús de l'exoesquelet', liderat per la Unitat de Prevenció i Riscos Laborals de Badalona Serveis Assistencials (BSA); 'TRANSFORM: Transformant l'endometriosi', de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i 'HomeConnect', de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.