El CSC participa en el Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària
El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat en el 69è Congreso Nacional de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria, celebrat a A Coruña entre els passats 17 i 19 d'octubre. La delegació del CSC va estar formada per Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, i Araceli Moratalla, coordinadora de procediments del Servei Agregat de Contractacions Administratives (SACAC).
Guiu va participar en la sessió '¿Estamos preparados para las terapias one-shot?: A propósito de la terápia génica en hemofília' amb la presentació 'Retos en el acceso y adquisición de estos tratamientos. Visión contratación', on va exposar la necessitat de configurar la contractació en esquemes de pagament per resultats, d'acord amb els criteris de finançament d'aquests medicaments i els reptes de gestió de la incertesa a llarg termini.
A més, el CSC va presentar tres comunicacions en format pòster. Un d'ells va ser 'Análisis de la concurrencia en licitaciones públicas de medicamentos y productos sanitarios en una central de contratación', elaborat per Josep Maria Guiu Guiu, Araceli Moratalla, Virginia Garcia, Marcos Azuaga, Maria Colomé, Ferran Cinca i Paula Hors, que evidencia que la concurrència i competència entre proveïdors a les licitacions de l'àmbit sanitari realizades pel CSC en els darrers cinc anys no ha disminuït.
També van exposar els pòsters 'Diseño y desarrollo de una herramienta informática para la mejora de los procesos de contratación de medicamentos y productos sanitarios', elaborat per Moratalla, Azuaga i Guiu, on es presenta el disseny de la nova eina ARMA 2.0 per a la gestió de la contractació del CSC, i 'Enhancing clinical trial design optimization through artificial intelligence utilization', realitzat conjuntament amb la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona, i que identifica les principals àrees on la intel·ligència artificial s'està introduint en l'optimització en el disseny i desenvolupament d'assaigs clínics.