El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar, els passats 26 i 27 de juny, en unes jornades emmarcades en el projecte RaDAR, que té com a objectiu principal el desenvolupament de sistemes ràpids per a la detecció i control de la resistència antimicrobiana, un repte clau en l'àmbit de la salut pública. El projecte està cofinançat pel programa COSME.
Durant les jornades, celebrades en la Universitat Federico II de Nàpols (UNINA), va tenir lloc una reunió de coordinació amb la resta de socis del projecte. L'esdeveniment també va acollir una conferència amb diversos stakeholders, on es van compartir avenços, experiències i perspectives sobre el desenvolupament del projecte.
A més, els assistents van poder fer una visita guiada al complex hospitalari, on es va presentar una demostració pràctica del procediment de detecció de resistència antimicrobiana. Aquest procés consisteix en la recollida de mostres mitjançant un frotis, que posteriorment és processat per una màquina capaç de digitalitzar i analitzar la informació, integrant-la automàticament en el sistema informàtic del pacient. Aquesta tecnologia permet una resposta ràpida i eficient, fet que millora significativament la capacitat de diagnòstic i intervenció.
L'aportació del CSC al projecte RaDAR s'ha centrat a donar suport al Laboratori de Referència de Catalunya (LRC), integrat a la xarxa dibi, durant el procés de licitació, així com en la contribució, des de l'àrea d'Innovació, aportant coneixement estratègic i tecnològic per a la implementació del sistema. Per part del Consorci, van assistir a les jornades Martí Lagresa, advocat de contractació pública del SACAC, i Elisabet Ribera, gestora de projectes de l'Àrea d'Innovació i Partenariat.