Actualitat >

Notícies

Demanem a Drets Socials el manteniment de la tarifa pel sobrecost Covid-19

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha fet arribar, conjuntament amb les patronals ACRA i La Unió, una carta a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, en què es demana el manteniment de la tarifa assistencial associada al sobrecost Covid-19.

Tal com s'explica a l'escrit, això és imprescindible per mantenir els plans i els protocols establerts per Drets Socials i Salut, i garantir la seguretat de professionals i residents. A la carta es recorda que hi ha encara més de 900 persones infectades amb el virus a les residències i que cal tenir prevista l'activació d'un pla de contingència urgent en cas de necessitat immediata.

El manteniment d'aquest pagament addicional també és necessari, segons manifesten les tres patronals, per donar continuïtat a les millores organitzatives incorporades amb la pandèmia, reforçant els equips d'atenció directa i desplegant noves unitats de convivència en moltes de les entitats.

Així mateix, s'insisteix que cal fer front a l'acompliment de l'escenari acordat per a la millora de les condicions laborals en relació amb l'aplicació del primer Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya d'atenció a la gent gran (GERCAT).