Actualitat >

Notícies

El director general del CSC participa en l’acte ‘Construyendo un nuevo país’, del Ministeri de Drets Socials

José Augusto García Navarro, director general del CSC i president de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG), va participar, el passat 20 de juliol, en l'acte 'Construyendo un nuevo país', organitzat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. L'objectiu de la trobada era donar a conèixer una vintena de projectes innovadors, finançats amb fons europeus, que busquen millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social.

El director general del CSC va intervenir com a expert a la taula 'Persones grans', on va explicar el projecte 'Vivir mejor en casa', desenvolupat conjuntament per la SEGG i la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA) i que s'havia presentat a la seu del Consorci el dia anterior. El Dr. García Navarro va assegurar que la iniciativa sorgeix del "somni compartit" que totes les persones puguin viure com més temps millor a la seva llar, potenciant l'atenció domiciliària i la formació dels cuidadors professionals i no professionals. Una part de la prova pilot del projecte es desenvoluparà a Catalunya, amb la col·laboració de cinc ajuntaments i un consell comarcal, tots ells associats al CSC.

L'acte 'Construyendo un nuevo país' va ser presidit per la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, i va comptar amb la presència del relator especial sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides, Gerard Quinn. A més del director general del CSC, hi van participar una trentena d'experts en els àmbits de les persones grans, la innovació social, la discapacitat, la infància i joventut, i el sensellarisme.