Actualitat >

Notícies

El CSC, al Health Proc Summit

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i els seus associats han estat presents al Health Proc Summit, la primera cimera paneuropea de contractació hospitalària i sanitària, que va arrancar ahir, 20 de setembre, i ha finalitzat avui, a Brussel·les. A més d'intervenir en diferents sessions, el CSC ha pogut oferir, com a membre de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), facilitats a les entitats associades per assistir-hi, com ara descomptes en la inscripció. Així mateix, gràcies a una col·laboració amb la indústria farmacèutica, ha concedit beques a set professionals, els quals han pogut gaudir de l'esdeveniment sense cost.

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, Toni Gilabert, ha estat un dels ponents del CSC al Health Proc Summit. Va intervenir al workshop 'GPO role to facilitate the adoption of innovative solutions i healthcare organisations', que es va celebrar ahir, on va tenir l'oportunitat de presentar alguns dels projectes del Consorci, com són el hub iNexesCSC o la plataforma coNNecta CSC.

Gilabert també va moderar la Country Session centrada en compra i innovació. Aquesta sessió va comptar amb la participació de Neus Colet, directora general de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya; Ramon Maspons, director de l'Àrea d'Innovació i Prospectiva de l'AQuAS, i Caterina Sampol, responsable d'Innovació i compra pública d'Innovació de l'Hospital de Sant Pau. El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, qui és, actualment, vicepresident d'Innovació de l'EHPPA, també ha estat l'encarregat de moderar, avui, l'e-pitching 'Helathcare innovative solutions'.  

Un altre dels representants del CSC al Health Proc Summit ha estat Ferran Cinca, coordinador de Compres i Logística, qui va intervenir, ahir, a la taula 'Legal aspects & solutions for fulfilment of contracts in an environment of rising prices and high volatility'.  Va parlar, entre altres temes, del nou mètode de determinació del preu per a les licitacions de productes sanitaris desenvolupat pel Servei Agregat de Contractacions Administratives (SACAC).

La delegació del CSC en aquesta cimera de Brussel·les ha estat formada, així mateix, per professionals de les entitats associades, set dels quals han pogut assistir-hi de manera gratuïta, gràcies a les beques del CSC. Els associats amb professionals becats han estat el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí, el Parc de Salut Mar, la Fundació Privada Hospital de Granollers (FPHG), l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i l'Hospital Santa Creu de Tortosa.

Les beques es van adjudicar per sorteig i han permès cobrir totes les despeses de registre, desplaçament i allotjament durant el congrés, gràcies a la col·laboració de Daiichi Sankyo, Gilead Sciences, Chiesi, Dexcom International i Sanofi Aventis. Com a membre de l'EHPPA, el CSC també ha pogut oferir un 30% de descompte en la inscripció a tots els professionals interessats a assistir-hi.

El Health Proc Summit, que ha tingut lloc al centre de conferències de Brussel·les, s'ha centrat en els tres pilars de la contractació: transparència, digitalització i sostenibilitat. Ha suposat una oportunitat única per a més de 500 professionals de la contractació pública i d'hospitals per poder connectar-se i col·laborar, així com per aprendre i compartir bones pràctiques en aquest àmbit amb líders d'opinió, proveïdors, empreses emergents i responsables polítics.