Actualitat >

Notícies

L'estratègia de comunicació de l'EquityCancer-LA, presentada al 'Meet-and-Greet' de projectes sobre càncer finançats per Horizon 2020

El projecte EquityCancer-LA, coordinat pel Servei d'Estudis del CSC (SEPPS), va presentar, el passat 31 de maig, el seu pla de comunicació al 'Meet-and-Greet' de projectes sobre càncer finançats per Horizon 2020. La reunió va oferir l'oportunitat a sis projectes europeus, centrats en la prevenció del càncer i el diagnòstic precoç, de connectar-se entre ells i participar en debats sobre les seves respectives activitats de comunicació i resultats. Així, van poder identificar sinergies i establir línies de treball conjuntes per evitar duplicitats.

Sonia Dias, investigadora de la Universidade Nova de Lisboa, va ser l'encarregada d'explicar el pla de l'EquityCancer-LA, que té com a objectiu principal sensibilitzar el públic, garantir la màxima visibilitat del contingut i dels resultats del projecte, i promoure les activitats que contribueixin a millorar el potencial de participació. Dins les estratègies de comunicació, trobem la difusió per mitjà de workshops, webinars i mitjans de comunicació; la relació amb agències internacionals; la integració dels resultats i metodologies en programes dels sistemes de salut i universitats; l'elaboració d'eines amb les recomanacions per a la implementació; i la realització de conferències i articles de lliure accés.

Algunes d'aquestes activitats van ser la presentació oficial al Consorci de Salut i Social de Catalunya i a l'Equador, així com al Meet-and-Greet' for new H2020-funded projects on cancer. També es van celebrar els seminaris sobre 'L'accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents contextos d'Amèrica Llatina i Europa' a Bogotà, i a la Universidad de Rosario (Argentina).